fredag den 25. juli 2014

Camre må, Imam Abu Bilal må Ikke!

De sidste par dage, har vi alle læst, hørt eller set Imamen fra Aarhus, Abu Bilal Ismail, lave en bøn som i manges øjne var brutal mod zionistiske jøder. I flere dage var pressen, politikkere og eksperter på diverse medier og fordømme hans udtalelser. I skrivende stund, er der i to lande (Tyskland og Danmark) lagt sag an mod imamen og hans ord. Imamens bøn til Allah (Gud), blev i medierne pludselig at han direkte opfordrede til drab på jøder, personligt mener jeg, at medierne her overreagere og er med til at skabe had og forfølgelse.

Efterfølgende var Morgens Camre, hurtig på Twitter og kom med denne besked: ”Om jødernes situation i Europa: Muslimerne fortsætter hvor Hitler sluttede. Kun den behandling, Hitler fik, vil ændre situationen.”
Hitler blev godt nok ikke dræbt af nogen, men begik selvmord. Dog var behandlingen af ham, krig og forfølgelse. Er det hvad politikkere ønsker, at muslimer skal bekriges? Camre er ligesom Imamen blevet politianmeldt og mon ikke han bliver frifundet, for racisme og opfordring til drab?

I Radio24syv uddyber Camre, og her siger han nogle ret opsigtsvækkende ting. Her mener Camre at han ikke behøver at fordybe hans ord, hver gang han siger noget. Hvis journalisterne vil fordreje hans ord, så burde de tage på sprogkursus. Jeg kan være delvis enig, for han er ikke forpligtet til at fordybe sig, men spørgsmålet er så, hvorfor behøver Imam Abu Bilal?
Ved spørgsmålet om politianmeldelsen, siger Camre, at nogle(anmelderne) forsøger at begrænse hans ytringsfrihed og at de bruger landets love til det. Igen vil jeg gerne være delvis enig. Men hvorfor bliver Imam Abu Bilals ytringsfrihed begrænset?

Jeg vil ikke gør mig selv til dommer, over hvad man må sige og hvad man ikke må. Jeg synes bare at der er nogle helt basale forskelle i hvem der må/kan og skal sige noget i det offentlige. Der er mange muslimer, som er træt af at gøres til ofre i debatterne, og det er heller ikke det jeg forsøger. Men igen, er der ved at danne sig et billede i det offentlige, hvor muslimer ikke må/kan eller skal sige noget. Medmindre det er islamkritik, så er alt andet nærmest forbudt, og bliver drejet og vendt og ting man ikke har sagt bliver man skudt i skoene at have sagt.

I øvrigt forstår jeg ikke al den jøde-beskyttelse. Jeg er mener, som mange andre at det var synd for dem under 2.verdenskrig. Den tid er dog ovre, og alligevel ikke. For i Palæstina, udøver Israel samme brutalitet som Hitler brugte, denne gang er det palæstinenserne det går ud over. Der er dog en afgørende faktor og forskel, som er at verden i dag, lukker deres øjne og der tages ikke afstand fra hvad Israel gør, men skylden smides på Hamas.

For at vi kan leve i det her samfund, ligeværdige skal vi stoppe med at fordreje sandheden, blot for at sælge aviser. Hvis vi skal begrænse nogle udtalelser, så skal disse begrænsninger være for alle, og ikke blot en bestemt gruppe. Sidst men ikke mindst, skal vi før vi skyder andre noget i skoene, kigger i vores egen baghave. Vi er alle mennesker, og alle begår fejl, nogle værre end andre, men med respekt, dialog og forståelse kan vi komme et skridt videre.

Ingen kommentarer: