tirsdag den 8. juli 2014

Utroskab er da helt i orden!?


Utroskab er da helt i orden?

Den danske ungdom er fri, fri til at vælge skole og uddannelse, fri til at vælge partner, fri til at vælge drømme osv. Dog er en, af de vigtigste friheder hos unge danskere, nemlig friheden til at drikke sig i hegnet, og dyrke sex på kryds og tværs. Selv hvis man har en kæreste, er det da ”okay” at være utro engang i mellem. Flere dating sider på det store internet, opfordre nemlig direkte til utroskab. En gang i mellem dukker der også artikler på nettet (EB), som ellers påstår at, utroskab styrker ens forhold. Mange af disse friheder smitter faktisk også af på den ældre generation. Altså ”de gifte” mænd og kvinder.

Pudsigt nok, så må man gerne have flere kærester og flere forhold samtidig, så længe disse ikke er registreret, men har man f.eks. to kone, så falder hammeren, helt op til 6 års fængsel kan det give. Er der ikke noget galt?

Tit der står borgere med indvandrebaggrund på skud, fordi bl.a. Islam tillader at, man kan gifter sig med op til fire. Man høre bare ikke historierne, om at ikke religiøse borgere, kan have samleje og forhold til flere kvinder på samme tid. Det er nemlig lovligt psykisk og fysisk at såre andre. Er det derimod i enighed at man har flere koner, så skal man en tur bag tremmerne.

Så vi alle er på rette spor, og så jeg ikke skal skydes i skoene noget jeg ikke har sagt, så mener jeg ikke man skal giftes, eller for den sags skyld have et forhold til mere end én person ad gangen.

Når det så er sagt, så ser jeg et kæmpe hul i vores grundlov og generelt den måde vi vælger at gribe denne debat an på. Jeg tror aldrig det er sjovt for en kvinde, at dele en mand, og modsat. I nogle tilfælde kan det være kultur, religion eller faktisk bare lyst, som gør at især mænd vælger løsningen flerkoneri. Spørgsmålet er bare, er det værre at have flere koner, så længe det er noget som sker i fuld offentlighed, eller er det bedst at have skjulte kærester og elskerinder?

Subjektivt, så er det helt klart den første løsning, her vil man selvfølgelig træde kone nummer et over tæerne, men det er i det mindste i fuld vished fra hendes side. Hvorimod hvis man er utro eller har flere kærester, at det oftest sker i skjul, og den psykiske skade der kommer, hvis det bliver opdaget, langt større.

Hvad er egentlig værst? Flerkoneri, hvor man kan straffe med fængsel, flerkæresteri, hvor man  ikke kan straffes, eller utroskab, hvor man tilfældigvis heller ikke kan straffes?

Hvis man vælger at svare på nogle af spørgsmålene i dette indlæg, så vær venlig at spar mig for, personlige spørgsmål, for det handler om et realt dobbeltmoralsk aspekt i vores så elskede grundlov og straffelov, og handler bestemt ikke om hvad jeg synes, hvad min religion mener, eller for den sags skyld, hvad der står i biblen, af godkendelse og velsignelse af flerkoneri.

Er jeg den eneste i lille Danmark, som mener at man ligeledes bør blive straffet for utroskab og flerkæresteri eller findes der andre som, ligeledes undre sig over dette?
 

3 kommentarer:

mogmich sagde ...

Du påpeger helt klart et principielt spørgsmål. Det der egentlig betyder noget, er jo om man har flere forhold eller kun ét.

Jeg går ikke ind for, at det skal være strafbart at have mere end ét uægteskabeligt (papirløst) forhold. Det synes jeg slet ikke myndighederne og retssystemet skal blande sig i. Men samtidig er jeg imod den holdning, at "utroskab er da helt i orden". Det har nok fået en vis udbredelse i den periode, hvor der er sket en liberalisering. Men det bygger på den alvorlige misforståelse, at det skulle være i orden, blot fordi det er lovligt. Grunden til at det skal være lovligt er, at et retssystem umuligt kan tage stilling til, hvordan menneskers følelsesmæssige bånd er. Det er noget personligt og subjektivt.

Hvis man har fået en kæreste, og givet vedkommende det indtryk, at det er "den eneste ene", så er det absolut ikke i orden at have en anden, altså være utro. Faktisk er det noget af det værste, man kan gøre mod et andet menneske. Men det er elementet af bedrageri og falskhed, der gør det forkert.

Det kan godt være, at unge mennesker i en periode har mange skiftende partnere, men det er mit indtryk, at langt de fleste unge mennesker på et tidspunkt får et behov for et mere varigt forhold, altså en egentlig kæreste. Og sådan en har man altså kun én af (som det jo også ligger i det danske ord "kæreste").

Selv om det ikke lige er det centrale her, så synes jeg også det er problematisk, at man på nogle områder forsøger at ligestille samlevende med ægtepar. Jeg tænker på den nye lov om Gensidig Forsørgelse, hvor en person med arbejde bliver forpligtet til at forsørge en samlever på kontanthjælp. Teoretisk set kunne denne person jo have mere end 1 samlever på kontanthjælp, og skal de så også forsørges? Der er jo ikke noget som helst ulovligt i det, eftersom der ikke er tale om ægteskab, altså bigami!

Man kan jo mene, at det ikke er smart med sådan en lov, specielt fordi forholdet mellem ægteskabet og andre samlivsformer jo netop er ret problematisk i dag. Der er mere generelt brug for en afklaring af dette.

Anonym sagde ...

Rigtigt godt svaret, på et rigtigt spørgsmål. Mennesker er langt fra ens. Nogle gange ændrer folk også meninger med tiden. Så skal man først og fremmest være ærlig mod sig selv, og ikke være egoistisk og såre sin partner. Vil man ikke det samme sammen mere, så ophører alt hvad et ægteskab betyder. Er man kun kærester, er man stadig fri til finde en anden. Men man skal jo stadig ikke være utro, da det at være kærester, er et håb om, at den man er sammen med, er den man vil dele resten af livet med. Gensidig forsørgelse for kærester ER helt forkert, og vil aldrig kunne sidestilles med ægteskabet. Hvis der ingen tvang er i flerkoneri, burde det altså ikke være forbudt. For hvis man af egen fri vilje har indgået et ægteskab, hvor man ved, at ægteskabet indebærer flerkoneri, har man jo sagt ja til at deles om samme mand. Man skal aldrig gøre sig til dommer over forskellighed. Og man skal altid behandle andre, som man gerne vil behandles selv.

Unknown sagde ...

Hold da OP....
Unge, teens, prøver sig frem...!!
INGEN Danskere vil acceptere utroskab, INGEN......!!
Men folk kan forelske sig i en anden....
OG hvad så....!!!
DU EJER IKKE EN ANDEN PERSON...!!!!